راه اندازی رستوران: بررسی مراحل به صورت قدم به قدم
| مرحله | توضیح مختصر | نکات کلیدی |
|---|---|---|
| انتخاب نوع خدمات | مشخصکردن سبک رستوران (سنتی، فستفود، کترینگ و…) | تاثیر بر بودجه، تجهیزات، پرسنل و مشتریان هدف |
| تدوین طرح و استراتژی | ایجاد سند کسبوکار برای مسیر روشن در راهاندازی | شامل بازار هدف، رقبا، اهداف مالی و برنامهریزی منابع انسانی |
| برآورد هزینه و سرمایه | پیشبینی هزینههای پنهان و آشکار راهاندازی | اجاره، حقوق، دکوراسیون، تجهیزات ایمنی مثل روپوش و جعبه کمکهای اولیه |
| انتخاب نام و طراحی لوگو | اولین قدم در برندینگ رستوران | نام کوتاه، لوگوی مفهومی (مثلاً با کلاه آشپزی) |
| تعیین موقعیت مکانی | انتخاب محل مناسب با توجه به نوع رستوران | دسترسیپذیر، پرتردد و نزدیک به مراکز درمانی |
| استخدام پرسنل حرفهای | تشکیل تیم کاری هماهنگ و متخصص | نیاز به نیروی ماهر و تجهیزاتی مانند لباس فرم و کپسول آتشنشانی |
| خرید تجهیزات | تهیه لوازم آشپزخانه، پذیرایی و ایمنی | خرید از فروشگاه معتبر، اولویت ایمنی و کیفیت |
| بازاریابی و تبلیغات | جذب مشتری از طریق روشهای دیجیتال و محیطی | اهمیت معرفی درست برند، تبلیغات اولیه پس از افتتاح |
چگونه یک رستوران راهاندازی کنیم که هم سودآور باشد و هم ایمن؟ اگر شما هم از علاقهمندان به راهاندازی رستوران هستید، این مقاله برای شماست. در ادامه با ۸ مرحله ضروری برای شروع یک رستوران حرفهای آشنا میشوید؛ از انتخاب خدمات و تدوین طرح کسبوکار گرفته تا خرید تجهیزات، استخدام پرسنل و بازاریابی. نکات ایمنی مانند استفاده از کپسول آتشنشانی، روپوش مناسب و جعبه کمکهای اولیه نیز بهصورت کامل پوشش داده شدهاند.
۱. قدم اول راه اندازی رستوران؛ انتخاب نوع فعالیت و خدمات
پیش از اقدام به راه اندازی رستوران بسیار مهم است که نوع فعالیت و خدمات کسبوکار خود را مشخص کنید. از جمله مزایای انجام چنین کاری میتوان به مواردی همچون چیدمان لیست خدمات براساس نیاز مشتریان و ایجاد تصویر درستی از فعالیت رستوران در ذهن مشتریان اشاره کرد. همچنین زمانی که نوع فعالیت و خدمات رستورانی برای مشتریان شفاف باشد، صاحبان آنها قادر خواهند بود تا در راستای افزایش آگاهی از برند و هویت برند خود به موفقیت چشمگیری دست پیدا کنند.
البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که عوامل مختلفی هنگام انتخاب نوع فعالیت و خدمات تاثیرگذار هستند که از جمله مهمترین آنها میتوان به میزان سرمایه، تجهیزات موردنیاز و تعداد نیروی انسانی و بازار هدف اشاره کرد. ضمنا با مشخص شدن نوع خدمات و فعالیت رستوران، میتوانید در زمان کوتاهتری برای تهیه تجهیزات اقدام کنید؛ البته توجه داشته باشید که خرید چکمه پلاستیکی و لباس آشپزی جزو خریدهای الزامی برای هر نوع رستوران به شمار میرود.
۲. تدوین طرح و سند استراتژی کسبوکار؛ گام دوم در مراحل راه اندازی رستوران
هدف از تدوین طرح و سند استراتژی کسبوکار در هنگام راه اندازی رستوران، تعیین مسیر راهی مشخص برای راهاندازی موفق یک رستوران است. این سند شامل مواردی همچون موارد زیر میشود:
- خلاصهای از کسبوکار
- اهداف کسبوکار
- بازار هدف
- رقبا
- استراتژیهای بازاریابی
- برنامه مالی
تهیه این اسناد به افرادی که قصد راه اندازی رستوران دارند این امکان را میدهد تا با انجام تجزیه و تحلیلهای دقیق، با آگاهی بیشتر وارد چنین بازاری شوند. موضوع دیگری که در هنگام تدوین سند استراتژی یک رستوران اهمیت فراوانی دارد، رسیدن به یک تخمین یا پیشبینی کلی از میزان تجهیزات و نیروی انسانی است که برای آغاز فعالیت نیاز دارید. بهعنوان مثال، با تعیین تعداد پرسنل موردنیاز میتوانید تعداد مشخصی ست لباس آشپزی تهیه کنید. تهیه لباس آشپزی ست برای کارکنان رستوران، هماهنگی بصری ایجاد میکند و برای مشتریان نیز بسیار جذاب است.
در سایت WebstaurantStore آمده است:
Restaurant business plans provide a thoroughly structured outline for how you’ll start your business. They guide you through the startup process and serve as a valuable tool for presenting to investors, allowing you to flesh out the finer details of your business and prove that you have a viable concept. Restaurant business plans are divided into sections describing different aspects of your business. We’ve provided a breakdown of each section below:
Restaurant business plans are divided into sections describing different aspects of your business. We’ve provided a breakdown of each section below:
📌 ترجمه فارسی:
طرح کسبوکار رستوران، چارچوبی کاملاً ساختیافته برای شروع کسبوکار در اختیار شما میگذارد. این طرح شما را در فرایند راهاندازی راهنمایی میکند و ابزاری ارزشمند برای ارائه به سرمایهگذاران است تا بتوانید جزئیات کسبوکار خود را روشن کرده و نشان دهید ایدهای قابل اتکا دارید. طرحهای کسبوکار رستوران به بخشهایی تقسیم میشوند که هر کدام جنبهای از کسبوکار شما را توصیف میکنند. در ادامه، فهرست این بخشها ارائه شده است.
طرحهای کسبوکار رستوران به بخشهایی تقسیم میشوند که هر کدام جنبهای از کسبوکار شما را توصیف میکنند. در ادامه، فهرست این بخشها ارائه شده است.
برای موفقیت در این مسیر، پیشنهاد میکنیم مقاله مدیریت رستوران موفق را مطالعه کنید.
۳. راهاندازی موفق رستوران با سرمایهگذاری و برآورد دقیق هزینهها
مواجهه با برخی هزینههای پیشبینی نشده، از جمله اجزای جداییناپذیر رستورانداری و راه اندازی کترینگ یا سایر انواع مراکز تهیه غذا است؛ البته ذاتا راهاندازی رستوران با خود هزینههای دیگری همچون اجاره مغازه، خرید تجهیزات، استخدام نیروی انسانی و تبلیغات به همراه دارد که کارآفرینان علاقهمند به فعالیت در این صنعت، باید برآورد درستی نسبت به آنها داشته باشند.
بهعنوان مثال هزینه اجاره مکان، خرید تجهیزات بهداشتی و ایمنی مانند روپوش کار زنانه و مردانه برای کارکنان، میز و صندلی، وسایل دکوراسیون، حقوق کارکنان و مواردی از این قبیل ممکن است پیش از راهاندازی رستوران نادیده گرفته شوند؛ درصورتیکه تاثیر بسزایی در روند راهاندازی رستوران و موفقیت آن در آینده دارند.
۴. گام مهم راه اندازی رستوران؛ نامگذاری و انتخاب لوگوی مناسب
نام و لوگوی رستورانها اولین المانهایی هستند که مشتریان با آنها مواجه میشوند. این دو المان اگر به شکل مناسبی نوشته و طراحی شده باشند، بهخوبی توجه مشتریان را جلب میکنند. نام یک رستوران باید کوتاه باشد و بهراحتی خوانده شود. ضمنا استفاده از مواردی همچون خدمات و استایل فضای رستوران در نامگذاری، آن هم به شیوهای جذاب، باعث میشود تا مشتریان نام یک رستوران را راحتتر به ذهن بسپارند. این موضوع در هنگام انتخاب لوگو نیز صدق میکند و اگر یکی از غذاها یا خدمات ویژه خود را در لوگو رستوران قرار دهید، تصویر به یادماندنیتر از حضور مشتریان در رستوران برای آنها ایجاد میکنید.
کلاه آشپزی علاوهبر این که وسیلهای الزامی در آشپزخانههای رستورانها به شمار میرود، ازجمله المانهای جذاب برای اضافه کردن به لوگوی رستوران است. قرار گرفتن این المان در لوگو مفاهیم خاصی با خود به همراه میآورد که یکی از آنها، نمایش حرفهای بودن به مشتریان است.
اطلاع از چک لیست اصول ایمنی در آشپزخانه صنعتی میتواند در افزایش ایمنی و کیفیت کار رستوران نقش مهمی داشته باشد.
۵. تعیین موقعیت مکانی برای راه اندازی رستوران
محله یا مکانی که تصمیم به تاسیس رستوران خود در آنجا دارید باید هماهنگی مناسبی با سبک و استایل آن داشته باشد. مکان رستوران یکی از عوامل مهم در موفقیت آن است. مکان رستوران باید بهراحتی قابل دسترس و پرتردد باشد. همچنین، باید توجه داشته باشید که مکان رستوران با نوع آن هماهنگی داشته باشد. بهعنوان مثال، اگر رستوران شما لوکس است، باید مکانی را انتخاب کنید که در منطقهای مناسب و با امکانات رفاهی مناسب قرار دارد.
اهمیت راهاندازی رستوران در مکانی مناسب به این موضوع نیز مربوط میشود که محل رستوران در فاصله کمی از اولین مرکز درمانی قرار گرفته باشد تا در صورت بروز حوادث مختلف، بتوان در کوتاهترین زمان ممکن اقدامات درمانی لازم را انجام داد. البته بعد از تعیین موقعیت مکانی رستوران و تکمیل لیست تجهیزات موردنیاز، از خرید جعبه کمک های اولیه غافل نشوید. جعبه کمکهای اولیه جزو تجهیزات ایمنی ضروری در هر رستوران به شمار میرود.
۶. استخدام پرسنل؛ یکی دیگر از مراحل راه اندازی رستوران
پرسنل و نیروی انسانی هر کسبوکار موتورهای محرک آن برای حرکت در مسیر موفقیت هستند؛ اما اگر این موتورهای محرک، ناکارآمد یا بازدهی کمی داشته باشند، حرکت در مسیر موفقیت تقریبا غیرممکن خواهد بود. بهعلاوه، نیروی انسانی متخصص و حرفهای انگیزه فراوانی برای ارائه خدمات به مشتریان دارد و برای اینکه محیط کاری را به فضایی مناسب به منظور آموزش و یادگیری سایر پرسنل تبدیل کند، مهارتهای لازم را کسب کرده است.
بهعلاوه، کامل بودن تجهیزات یک رستوران نشان از حرفهای بودن آن مجموعه است. پس، با تهیه و نصب کپسول آشپزخانه در رستوران خود، با یک تیر دو نشان میزنید. البته متناسب با نوع فضا و کاربرد، قیمت کپسول آشپزخانه در مدلهای مختلف بایکدیگر متفاوت است؛ اما این تجهیزات ایمنی نیاز ضروری هر محیط کاری هستند.
۷. خرید تجهیزات رستوران؛ نمایش حرفهای بودن در گام نهایی راه اندازی رستوران
تجهیزات رستوران شامل تجهیزات آشپزخانه، تجهیزات سرو و پذیرایی و تجهیزاتی ایمنی است. همچنین در این مرحله خرید تجهیزات رستوران با توجه به نوع رستوران و نیازهای آنها اهمیت فراوانی دارد. بهعنوان مثال یکی از تجهیزات ضروری رستوران کپسول آشپزخانه است. این محصول در هنگام بروز حوادثی همچون آتشسوزی و حریق، نقش مهمی بهمنظور کاهش خسارتهای ناشی از آنها ایفا میکند. ضمنا این نکته را همیشه به خاطر داشته باشید که برای خرید تجهیزات رستوران، به فروشگاههای معتبر مراجعه کنید تا محصولاتی باکیفیت خریداری کنید که تا مدتها کارایی خود را همچنان حفظ میکنند.
۸. بازاریابی و تبلیغات؛ گام ضروری در مراحل راه اندازی رستوران
پس از تعیین مکان، انتخاب لوگو و نام رستوران، تهیه تجهیزات ایمنی و لوازم موردنیاز برای آغاز فعالیت رستوران، نوبت به بازاریابی و تبلیغات میرسد تا پس از تاسیس رستوران خود دغدغه کمتری در مورد ترغیب و جذب مشتریان داشته باشید. بازاریابی و تبلیغات ابزارهای موثری هستند که کسبوکارهای حوزههای مختلف برای انتقال پیام به مشتریان و مخاطبان در اختیار دارند؛ بنابراین هر کسبوکاری که بتواند با صدای بلندتری صدای خود را به گوش مخاطبان برساند یا پیام خود را کاملا واضح و شفاف بیان کند، در بازارهای رقابتی صنایع مختلف، شانس بیشتری برای افزایش مشتری و فروش خواهد داشت.
برای آشنایی با الزامات ایمنی در محیطهای پرخطر مشابه، میتوانید مطلب چک لیست ایمنی آزمایشگاه را نیز بررسی کنید.
صفر تا صد راه اندازی رستوران موفق با رعایت نکات مهم
در این مقاله به مراحلی همچون انتخاب نوع فعالیت و خدمات، تعیین مکان، انتخاب نام و لوگو و استخدام پرسنل و سایر موارد به عنوان مراحل مهم در تاسیس یک رستوران اشاره کردیم. فرآیند راهاندازی رستوران بسیار زمانبر و پرهزینه است؛ اما با رعایت نکاتی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم، میتوان با یک استراتژی مناسب، لذت ایجاد یک جریان درآمدی مناسب از رستوران داری را تجربه کرد.
به این نکته نیز توجه داشته باشید که رعایت نکات ایمنی اصلی مهم در راهاندازی موفق یک رستوران است. وجود تجهیزات ایمنی در محیطهای کاری حس اطمینان خاطری در کارکنان و پرسنل ایجاد میکند و این پیام را از سمت صاحبان کسبوکار به آنها منتقل میکند که سلامت پرسنل، برای مدیران اولویت بالایی دارد.
همچنین مطالعه ایمنی صنعتی چیست؟ به شما کمک میکند تا اصول کلی ایمنی را در رستوران پیادهسازی کنید.
سوالات متداول
اولین قدم تعیین نوع خدمات رستوران (مثلاً فستفود، غذای سنتی، بیرونبر و…) و بازار هدف است. این تصمیم، تمام مراحل بعدی مثل بودجه، تجهیزات و نیرو را تحت تأثیر قرار میدهد.
هزینهها بسته به موقعیت مکانی، نوع رستوران، تجهیزات و پرسنل متغیر است اما باید حداقل هزینههای اجاره، خرید تجهیزات آشپزخانه، دکوراسیون، تبلیغات و حقوق کارکنان را در نظر گرفت.
شامل تجهیزات پخت و پز، ظروف پذیرایی، میز و صندلی، لباس آشپزی، چکمه، کپسول آتشنشانی، جعبه کمکهای اولیه و وسایل ایمنی دیگر.
بله، طراحی خلاقانه لوگو و انتخاب نامی خاص و بهیادماندنی نقش مهمی در جذب اولیه مشتریان و ماندگاری برند دارد.
تبلیغات مؤثر (چه آنلاین و چه محیطی) باعث آگاهی مشتری از برند، جذب مخاطب جدید و افزایش فروش بهخصوص در ابتدای راهاندازی رستوران میشود.

من همین چند وقت پیش کلی تحقیق کردم درباره مراحل راه اندازی رستوران و واقعا سخته بچهها. میخوام بگم که اگه عاشق این کار نیستین نرین سمتش. از گرفتن مجوزها و پیدا کردن مکان مناسب که بگذریم، به تبلیغات و مدیریت پرسنل میرسیم. یه فودکورت هم خواستم راه بندازم و کلی دردسر داشت. راجع به راهنمای راه اندازی فودکورت توی این سایت هم نوشته شده، فقط یه سوال داشتم ازتون؛ آیا توی این مقاله درباره چطور پیدا کردن سرآشپز خوب هم توضیح داده شده؟ چون خیلی حیاتیه این بخش برای موفقیت.
جاتون خالی یه بار برای سرگرمی گفتم برم سراغ تاسیس رستوران از اون موقع شش ماهه دارم با کلی مرارت میگردم دنبال یه جای خوب که بتونه جوابگو باشه و البته با بودجهم جور در بیاد. مقاله اینجا رو که دیدم کلی نکات بهتر فهمیدم چقدر پیچیدگی هست. اینو میدونید مراحل راه اندازی رستوران شامل چه چیزایی میشه؟راستی،نمیدونید باید چقدر سرمایهگذاری کنم؟
پدرم همیشه میگفت تو صنعت غذا پول خوابیده،خلاصه منم رفتم پی راه اندازی رستوران. این قدری که آدم مجوز و کاغذ بازی میخواد باور نکردنیه، هرچی فکر میکنی همه چیو درست چیدی، یه مشکل میاد جلو راهت. این سایت نوشته مراحل راه اندازی رستوران و راهکاری داده که حواس آدمو جمع کنه، ولی خب یکی از بچهها میخواست نظر بقیه رو بپرسه درباره اینکه کجا بهتره شروع کنه تو همین مطالب خوندنی پیدا کرده باشید.
هیچ جای دنیا آدم نمیتونه پیچیدگی مراحل راه اندازی رستوران رو بفهمه تا وقتی که خودش دست به کار شه. تو این مقالهها که راه اندازی رستوران رو بررسی میکنی مثل اینه که یه سفر طولانی و پر از پیچ و خم رو شروع کردن. راستی،یه چیزی که میخواستم بپرسم اینه که شرایط راه اندازی رستوران تو ایران الان چه جوریه؟ چون هرچی میگردم نظرات مختلفه.
چیزی که من فهمیدم از راهنمای راه اندازی فودکورت اینه که آدم باید تو این مسیر بیشتر صبور باشه تا نتیجه بگیره، مثل پیدا کردن یه محل پر رفت و آمد که اینو توی مقالهاش گفته. البته من هنوز تهش نفهمیدم برای چیدمان داخلی بهتره از یه مشاور کمک گرفت یا نه چون بعضیا میگن در حده خودت و بعضیا سنگ تمام رو میگذارن روش.
من شیش ماهه دارم مزخرفی میبینم که ویجیته داره میچرخونه و اون یکی هم دقیقا نمیخواد درست ادا شه اما وقتی میخوای راه اندازی رستوران بکنی این وسط میفهمی چقدر پروانه گرفتن سخته و این وسط شانس خوب درنمیاد باید یاد بگیری از کجا شروع کنی خانواده پوپو دارن می گن که مراحل راه اندازی رستوران چی میتونه بشه و من یه وقت میگیرم بشینم.
تو هر کشوری از جمله ایران پیدا کردن جای مناسب یه جنگه،حاتون نمیدونی چجور باید فهمید تو شرایط راه اندازی رستوران باید چی پیشبینی کنی،توی سایت نوشته به مراحل راه اندازی رستوران اما خب نمیشه تایید کرد بدون کار عملی نظر داشت، میخوایم بپرسیم اگه کسی تجربه داره بگه چطوری از تموم مراحل گذشت؟اینجا رابطهها بیشتر کمک کرده بهتون؟
تو آیتم های راه اندازی رستوران که من نگاه کردم همیشه یه چیزی دیدم؛ مملکت بیمدیر نمیشه که واقعا مختص ایرانه، خیلی از این مقالههای خارجی که راهنمای راه اندازی فودکورت هم دارن بازم یه ذره تعجب میکنی از عجایبشون، چی فکر میکنی؟بهم بگو تو مطالب این سایت همه چیز گفته شده؟یا باید همیشه دنبال مشاور بگردی؟
شنیدم سالها طول میکشه تا آدم موفق شه تو صنعت رستوران. تو این مقالههاشون که شرایط راه اندازی رستوران رو خواندم انگار آدم توی صحرای بیپایان گیر افتاده. میدونی،یه چیز باحالی که دوست دارم بگم درباره فودکورته که نوشته،یه سوال از مدیر این سایته،چجور میشه بهترین مکان رو انتخاب کرد که همه بیان؟
یه توجیه جالبی که مقالهای تو راه انداری رستوران گفت این بود که باید تفاوتای ظریف مردم رو هم در نظر گرفت، من خودم نتونستم همهش برسم به اینجا که بخوام برم سمت فودکورت. یه چیزی که میخواستم بگم تو سایتا کمتر میشه نوشت،روشای خاصی که تو این موقعیتا برنده میشه چیه، همین میخواستم بدونم تو مقالهتون هم گفته؟ یا خودتون تجربه دارین؟
من شنیدم که توی آموزش راه اندازی رستوران بهتره همه نیازها رو در نظر بگیره،ولی خب به نظر تو این محتوا واقعاً کامل میتونه باشه؟به خصوص تو بخش مدیریت کارمندان و منابع اولیه،خیلی این قسمتها برام مهمه کسی تجربه استفاده از این محتوا رو داره؟
تا حالا کسی از این آموزش راه اندازی رستوران استفاده کرده؟خیلی ذهنم مشغوله که با این گرونیها و دردسرها چطور میشه اصلاً رستوران راه انداخت،یه راهنمایی کوچیک بده یکی از دوستان که واقعاً راه رفتهس،چند جا شنیدم خیلی مفصل نیست اطلاعاتش،نظر شما چیه؟
راستش خواستم ببینم این آموزش راه اندازی رستوران همه چیز رو پوشش میده؟ از مجوزها گرفته تا دکوراسیون داخلیش یه کم استرس دارم که نکنه یه چیزی رو جا بندازم و بعدش دردسر بشه،محتوا که میگن جامع هست ولی جزئیات هم مهمن.
من شش مااهه اینقد مشغول آمادهسازی رستورانم و پدرم در اومده که گفتم ببینم این آموزش راه اندازی رستوران میتونه کمکی بکنه یا نه وای خدا نمیدونی چقدر دغدغه کارگر داشتم سوالم اینه که این آموزش چیا رو بیشتر پوشش میده همه بخشاش کامله؟
آموزش راه اندازی رستوران خیلی مفید و کاربردیه،ولی من که اطلاعات زیادی ندارم یه جاهایی رو درست نفهمیدم، میشه بگین بخش مربوط به کارکنان چطوره میشه دست کم دوبار بخونمش بلکه بهتر جا بیفته کی میدونه؟راستی تشکر برای منابع خوبتون.
من یه مدت دارم به راه اندازی رستوران فکر میکنم، آموزش راه اندازی رستوران واقعاً خیلی کمک میکنه ولی نمیدونم تو این محتوا مراحل به طور کامل توضیح داده شده؟بعضی مواقع آدم نمیدونه از کجا شروع کنه، کاش بیشتر از تجربههای واقعی میگفتین که چی شد و چیکار کردین.
خیلی دوست دارم بدونم برای راه اندازی فودکورت چقدر سرمایه نیازه؟ چون من تازه شروع کردم و راستش نمیدونم چیا لازمه.یه جایی هست که خدمات راه اندازی رستوران رو ارائه بده؟آدم از سر دردسرای اول کار قاطی میکنه. مرسی اگه کمک کنین.
دقت کردین برای آموزش راه اندازی رستوران آدم باید انگار دکترا بگیره، الحق که ساده نیست هر کی یه چیزی میگه و خلاصه تمرین و تجربه و اینا باید داشت منظورت همینه که بدون آمادهسازی نمیتونیم شروع کنیم؟
پسرعموم تازه تصمیم گرفته که تاسیس رستوران کنه و میخواد بدونه بهترین جا برای راه اندازی رستوران کجاست؟واقعا کمک بزرگی میشه اگه کسی تجربه داشته باشه و بگه چیا براش خوب بوده یا نه. مرسی از راهنماییتون.
داشتم فکر میکردم این آموزش راه اندازی رستوران چرا نویسنده بدون فوت وقت میجگه اول این کار کن اون کارو بکن بعدشم یه جا نوشته بود باید انگیزه داشت که انگیزه لازمه برای انجام هر کار حتی قبلا کسی ریسکی زده که اینجوری بشه آخرش گرفت خونده بودم اول بهتره جای مطمئن گیاه بخریم.
من یه مدته تو فکر راهاندازی رستوران هستم ولی اینقد پروسههاش گیجم کرده که نمیدونم از کجا شروع کنم. میشه یه راهنمای راه اندازی رستوران بهم معرفی کنید که همه چیزو کامل توضیح بده؟واقعا به کمک نیاز دارم، پدرم در اومده دنبال اطلاعات درست.
این آموزش راه اندازی رستوران که میگین واقعا کاربردیه؟ همیشه برام سوال بوده که چرا اینقدر راجع به رستوران صحبت میشه؟ تو تهران معمولا چند ماه طول میکشه تا یه رستوران تازه جا بیفته و مشتریاش بیاد.تجربه دارید راهنمایی کنید؟
پیشنهاد میکنم برای آموزش راه اندازی رستوران یه نگاهی بکنید،به نظرم نکات خوبی گفته،من که تازه شروع کردم خیلی کمکم کرد فقط قسمت بازاریابی رو دقیق متوجه نشدم میگن تاثیر زیادی داره دوست دارم بدونم بقیه تو این موارد چه راهکارهایی دارن.
یه سوال داشتم، تو این آموزش راه اندازی رستوران چقدر به تحلیل مالی میپردازه؟اصلاً به نظر شما تو شرایط الان سرمایهگذاری تو رستوران میصرفه؟ میگن بعضیا خوب کار میکنن،ولی الان اینقدر هزینهها بالاست که مردد شدم،یعنی میشه این مسیری که گفتین رو با کمترین ریسک رفت؟
خیلی جاها شنیدم درباره راهاندازی رستوران اما بهنظرتون برای یه شهر کوچیک بهتره یا بزرگ؟کسی میتونه یه لیست از مراحل و خدماتی که برای راهاندازی رستوران تو ایران لازمه بهم بده؟ همیشه فکر میکردم فقط تو تهران خوب جواب میده ولی شاید اشتباه میکنم. نظراتتون چیه؟
یه سوال دارم: خدمات راهاندازی رستوران فقط شامل چی میشه؟ شنیدم برای سرمایهگذاری یه جا خوبه که از خدمات حرفهای استفاده کنیم اما خودم درست نمیدونم چقدر باید هزینه کنم؟کلا این کارا برام خیلی گیجکنندهس و همیشه سردرگمم.
من چند وقته دو دلم که راهاندازی رستوران در ایران چجوری باشه؟مردم الان بیشتر غذا ایرانی دوست دارند یا اون خارجیها؟یه دوستی دارم که میگه خدمات راه اندازی رستوران هزینش بالاست،کسی میتونه بگه چیکار کنم که این هزینهها کمتر بشه؟
هیچی نفهمیدم از این راه اندازیه رستوران که بغل خونهمون زدن اصلاً نفهمیدم چی مصرف میکنن اینا انگار دور رستوران زده بودن جورب یه مشکل دیگه دارم اینجا غذاهای ایرانیا همیشه خوبه اصلاً مگه میشه بد باشه؟شایدم باید یه مسافرت برم کل خزانه، بخرم بگم چرا مرکزه هرچی؟بله.
راستی، من شنیدم که تاسیس رستوران یه کار طولانیمدته. میخوام بدونم تو این راه چه چالشهایی منتظرمه؟کی میدونید کجاش سختترین بخششه؟میگن اولین مسائل همیشه سخته، کسی توش تخصص داره که بگه مواجههش با این مشکلات چطور بوده.
من که تا حالا چند بار برای راه اندازی رستوران اقدام کردم ولی همش تو کارای اداری گیر کردم. نمیشه یه راهنمای راه اندازی فودکورت هم بدید که بهتر بشه تصمیم گیری کرد؟واقعا اعصاب آدم خورد میشه وقتی هیچ چیز رو نمیدونه.